compo image
  1. COMPO
  2. Porady
  3. Pielęgnacja roślin
  4. Warzywa, owoce, zioła
  5. Jadalne chwasty

Dziko rosnące rośliny – bogactwo witamin w Twojej kuchni

Jadalne chwasty

Chwasty rosną tam, gdzie chcą – można się na to skarżyć albo po prostu zrobić z tego jak najlepszy użytek. Wiele z tych upartych roślin świetnie nadaje się do wykorzystania w kuchni. Dostarczają one naszemu organizmowi często cennych składników odżywczych. Często zawierają nawet więcej składników odżywczych niż zwykłe zioła kuchenne. W tym artykule przedstawiamy alternatywną metodę zwalczania chwastów oraz prezentujemy sześć jadalnych roślin, które doskonale uzupełniają zdrową dietę.

WAŻNE

Zbieraj tylko te chwasty, które potrafisz jednoznacznie zidentyfikować.Najlepsza pora na zbiór to poranek, gdy rośliny są jeszcze soczyste i świeże.

Wszechstronne i darmowe

Dostępne zawsze i wszędzie

Bogactwo witamin

Mniszek lekarski

Zamiennik szpinaku

Pokrzywa

Ostry w smaku

Podagrycznik

Cierpki w smaku

Bluszczyk kurdybanek

Aromatycznie czosnkowy

Czosnek niedźwiedzi

Bogata w białko

Gwiezdnica pospolita

Udostępnij

Zapisz się do newslettera

POZOSTAŃ Z NAMI W KONTAKCIE

Jeżeli chcesz otrzymywać od nas sezonowe porady, inspiracyjne artykuły i praktyczne wskazówki dotyczące pielęgnacji roślin i ogrodu zapisz się do naszego newslettera.

Dziękujemy za zapisanie się do naszego newslettera. Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym. Proszę kliknąć link w celu ukończenia rejestracji.

Proszę podać adres e-mail.  Proszę zaznaczyć wymagane pola.